Gepubliceerd op 19 april 2021

Witteveen+Bos versterkt aanwezigheid in Latijns-Amerika

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos opende onlangs een nieuw kantoor in Panama. Deze uitbreiding past bij het toenemende aantal projecten in Latijns-Amerika waar aan wordt gewerkt. Het nieuwe kantoor fungeert als front office. Voor Panama is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio. Met dit nieuwe kantoor versterkt Witteveen+Bos haar lokale positie in de delta- en watertechnologie. Ook is gestart met projecten op het gebied van veerkrachtige steden (‘resilient cities’).

’We hebben al vele projecten gedaan in deze regio en we zien een groot groeipotentieel in verschillende markten’ aldus Paul Ravenstijn, managing director front office Panama. ‘Zo hebben we jaren gewerkt aan de scheepsbypass van de Itaipu dam. Momenteel werken we bijvoorbeeld aan een maritieme port terminal (Uruguay) en aan een masterplan en maatregelontwerp voor stedelijk waterbeheer (Trinidad and Tobago).’ Het bedrijf wil zijn sterke klantenbestand in Latijns-Amerika benutten om haar activiteiten op het gebied van delta- en watertechnologie verder uit te breiden. Daarbij zal veel samengewerkt worden met lokale partners. 

Stephan van der Biezen, directeur internationaal van Witteveen+Bos: ‘Ons front office in Panama heeft een driedelig doel. Op de eerste plaats willen we ons regionale netwerk van betrouwbare opdrachtgevers en partners, die net als wij hun verantwoordelijkheid nemen op gebied van integriteit, verder versterken. Dat werkt het beste als je aanwezig bent in de regio. Op de tweede plaats zien we in de regio een vraag naar onze Duurzame Ontwerp Principes (DOP’s), waarmee we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan SDG’s als schoon water en sanitair (SDG 6), industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9), duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11) en klimaatactie (SDG 13). Tot slot dragen onze compacte front offices wereldwijd bij aan de ontwikkeling van internationaal ondernemend talent.’

Deel dit artikel

Contact

Paul Ravenstijn

Managing director Witteveen+Bos Panama