• Witteveen+Bos behaalt relatief goed resultaat over 2023, andere samenstelling RvC

  • Omzet N.V. 177 mEur

  • 1.451 medewerkers

  • 4.700 projecten

Gepubliceerd op 10 april 2024

Witteveen+Bos beleeft goed financieel jaar

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft in 2023 gewerkt aan ruim 4.700 projecten in 43 landen. Deze inspanningen resulteerden in een omzet van 177 miljoen euro (2022: 165,6). Het nettoresultaat bedroeg 18,3 miljoen euro (2022: 13,4) en de nettowinstmarge was 10,3 % ten opzichte van de eigen omzet (2022: 8,1 %). Daarmee was 2023 een relatief goed financieel jaar. De jaarcijfers zijn vastgesteld op de aandeelhoudersvergadering (AVA) van dinsdag 9 april 2024.

Algemeen directeur Wouter Bijman: ‘Het afgelopen jaar stonden we voor een behoorlijke financiële uitdaging, mede vanwege de hoge inflatie. Maar het is ons samen gelukt om de winstgevendheid op peil te houden. Sterker: we hebben ons verbeterd ten opzichte van 2022 en ook hebben we de begroting gehaald. Dat is een heel mooie prestatie.’ Hij vervolgt: ‘Onze totale omzet is zelfs de hoogste ooit. En omdat de kosten minder hard stegen dan onze opbrengsten, hebben we een prachtig nettoresultaat behaald. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.’

Werken aan maatschappelijke vraagstukken

Elders op deze site is het jaarverslag 2023 te bekijken, inclusief meer achtergronden over onze mensen, bedrijfsvoering en projecten. In die projecten werken we aan oplossingen voor het veranderende klimaat, CO₂-neutraal en circulair bouwen, de energie- en watertransitie, toekomstbestendige steden, natte en droge infrastructuur, hoogwaterbescherming, de vervangings- en renovatieopgave, sterk afnemende biodiversiteit, verbetering van industriële processen en hoogwaardige drink- en afvalwaterbehandeling.

We nemen onze verantwoordelijkheid. Dat doen we uiteraard samen én met een gezonde en veerkrachtige groep medewerkers. Vandaar dat we opgedane inzichten op het gebied van diversiteit en inclusiviteit vertalen naar ons werk en leeraanbod. Ook hebben we aandacht voor sociale veiligheid. Om de ambities uit ons eigen klimaatbeleid te kunnen verwezenlijken, zetten we stappen vanuit ons meerjarenprogramma ‘klimaat en biodiversiteit’.

Samenstelling Raad van Commissarissen

Tijdens de aandeelhoudersvergadering stemde de AVA in met de voordracht van Peter Reinders - sinds april 2022 commissaris - als opvolger van Hans van der Ven, die na twee termijnen terugtreedt als voorzitter. Daarbij ontstond ruimte voor een nieuw lid voor de Raad van Commissarissen. Die wordt opgevuld door Roland van Dijk. De vergadering stemde ook in met zijn benoeming. Roland van Dijk is sinds 2021 CEO bij Fokker Services Group BV. Van 2013 tot 2020 was hij global director corporate development bij Arcadis NV en daarvoor - van 2008 tot 2012 - executive board member bij Fokker Technologies BV en president Fokker Services BV. Ook was hij dertien jaar werkzaam bij Stork NV, onder meer in de functie van directeur corporate strategy en financieel directeur. De Raad van Commissarissen bestaat nu uit Peter Reinders (voorzitter), Angelique Heckman, Daniëlle van der Sluijs en Roland van Dijk.

Meer weten?

Cathelijne Brunnekreef

Persvoorlichting