1 2

Starterstraject

In het kader van hun ontwikkeling volgen young professionals in dienst van Witteveen+Bos met minder dan drie jaar werkervaring een speciaal voor hen ontwikkeld opleidingstraject; het starterstraject. In dit interne opleidingstraject staat persoonlijke ontwikkeling centraal, maar ook het opbouwen van een sociaal netwerk binnen de organisatie krijgt aandacht. Als deelnemer maakt u in een groep van ongeveer veertien medewerkers uit verschillende delen van de organisatie intensief kennis met de werkwijze van Witteveen+Bos en met elkaar. Het starterstraject start na een aantal maanden dienstverband en duurt in totaal ongeveer anderhalf jaar. 

Cursussen

Het starterstraject bestaat uit een aantal cursussen die aansluiten bij het werk van een beginnend adviseur. Al deze cursussen zijn sterk interactief van karakter. Hierdoor krijgt u als deelnemer snel inzicht in uw sterke en minder sterke eigenschappen als adviseur en kunt u in deze cursussen gericht hiermee aan de slag. De volgende cursussen maken deel uit van ons starterstraject:

  • communicatievaardigheden
  • projectmatig werken
  • adviesvaardigheden
  • schriftelijk communiceren en rapporteren

Begeleiding

Gedurende het gehele traject wordt de groep intensief begeleid en gecoacht door een ervaren Witteveen+Bos-medewerker. Aan het einde van dit traject heeft iedere deelnemer bovendien een persoonlijk ontwikkelingsplan geformuleerd. Dit ontwikkelingsplan vormt vervolgens een startpunt voor de verdere ontwikkeling binnen Witteveen+Bos.

Medewerkers over het starterstraject:

'Je leert inhoudelijk veel, maar het is ook interessant om ervaringen uit te wisselen.'

'Ik wist niet dat Witteveen+Bos zoveel interessante projecten heeft. Ik ken natuurlijk mijn eigen sector, maar tijdens het starterstraject heb ik een veel beter beeld gekregen van de andere sectoren.'