Hans van der Ven +
Inca van Uuden +
Gerard van de Aast +

Raad van Commissarissen

Sinds de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 5 april 2016 beschikt Witteveen+Bos over een Raad van Commissarissen. Een RvC behartigt de belangen van aandeelhouders, medewerkers en andere stakeholders, ten bate van de continuïteit van het bedrijf. Bijzonder aan Witteveen+Bos is dat alle aandeelhouders tevens medewerker zijn. W+B kiest daarom voor het zogenaamde verlichte structuurregime: de RvC bewaakt de continuïteit van het bedrijf door extern toezicht te houden maar kan geen nieuwe bestuurders voordragen.

De RvC is ingesteld om naast het formele toezicht op de bedrijfsvoering, een open samenwerking aan te gaan met het bedrijf, zodat de RvC echt van toegevoegde waarde kan zijn en de directie ondersteunt bij het bepalen van de koers en het verwezenlijken van de ambities. De in 2016 ingestelde RvC bestaat uit drie commissarissen: Hans van der Ven (voorzitter), Gerard van de Aast en Inca van Uuden. Zij vormen de RvC voor een periode van vier jaar.

Hans van der Ven
Directeur bij MerweOord, met ruim dertig jaar ervaring met leidinggeven in complexe organisaties, zowel in Nederland als internationaal. Heeft veel ervaring met familiebedrijven.

Inca van Uuden
Eigenaar/directeur Higher & Company, adviesbureau op het vlak van organisatieontwikkeling. Heeft ruim 20 jaar ervaring in leiderschapsrollen op het gebied van human resources.

Gerard van de Aast
Werkte in de jaren 1980 enkele jaren bij een jointventure-bedrijf van Witteveen+Bos, is voormalig voorzitter RvB Imtech NV. Tevens lid van RvC Nederlandse Spoorwegen.