Onderzoeken naar aardbevingsschade Noord-Nederland

Wij krijgen rechtstreeks of via de media veel vragen en opmerkingen over de onderzoeken die wij in Noord-Nederland EmmenGroningen buitengebied en Zuidlaren) verrichtten naar aardbevingsschade aan woningen. Wij hopen veel van die vragen weg te nemen door op deze pagina's meer informatie en achtergronden te bieden over deze onderzoeken. U leest hier ook onze updates.

 

UPDATES

+ 10 opvallende feiten over schade in het Groningen buitengebied

(19 juni 2017)

Het schadeonderzoek van Witteveen+Bos leverde een lijvig rapport op met veel informatie. We lichten er tien opvallende feiten uit.

 

+ Kamervragen en -antwoorden over het schadeonderzoek Groningen buitengebied

(24 mei 2017)

De SP stelt naar aanleiding van het schadeonderzoek in Groningen buitengebied vragen aan de minister van EZ, met antwoorden van de minister.

 

+ Kamervragen naar aanleiding van uitlekken Tcbb-rapport

(15 mei 2017)

De ChristenUnie stelt de volgende vragen aan de minister van EZ naar aanleiding van de uitgelekte review van het Tcbb.

 

+ Reactie van Theo Salet in uitzending Radio Noord

(12 mei 2017)

Projectdirecteur Theo Salet licht in de uitzending van programma 'Vroeg op Noord' de reactie van Witteveen+Bos toe naar aanleiding van het uitgelekte rapport van de Tcbb. [in uitzending vanaf plm. 11m30s]


+ Reactie op berichtgeving over de Tcbb-beoordeling schadeonderzoek Emmen

(11 mei 2017)

Op woensdag 10 mei 2017 berichtte RTV Noord over een brief van de Technische commissie bodembeweging (Tcbb) aan de minister van Economische Zaken. In die brief plaatst de Tcbb opmerkingen bij de onderzoeksmethode en bepaalde conclusies van het onderzoek dat Witteveen+Bos in Emmen uitvoerde. Witteveen+Bos betreurt de ontstane onrust en onduidelijkheid, in de eerste plaats voor de bewoners in deze gebieden.

+ lees het nieuwsbericht