Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2001 ingesteld bij het 55-jarig bestaan van Witteveen+Bos. De prijs is bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn/haar werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek dus veel meer is dan een instrument.

Waardering

Met de prijs geeft Witteveen+Bos blijk van haar bijzondere waardering voor de creativiteit, die zowel in het werk van de ingenieur als in het werk van de kunstenaar een grote rol speelt en die noodzakelijk is om vernieuwing tot stand te brengen. De prijs bestaat uit een bedrag van vijftienduizend euro, een publicatie in boekvorm over de bekroonde kunstenaar en een expositie in de Bergkerk in Deventer. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury en de prijsuitreiking vindt jaarlijks in november plaats in Deventer.

Irs van Herpen wint Kunst+Techniek-prijs 2016

De vijftiende winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek is modeontwerper Iris van Herpen (Wamel, 1984). Iris is een kunstenaar in de modewereld, haar werken zijn van grote innovatieve en sculpturale waarde. Met haar artistieke werk heeft zij een grote impact op haar vakgebied, waarbij ze technische innovaties combineert met traditioneel vakmanschap. Haar ontwerpen ontstaan door een unieke behandeling van het materiaal of zelfs het creëren van geheel nieuwe materialen. Voor dit materiaalonderzoek en de onderscheidende manier waarop zij haar collecties presenteert, doet Iris van Herpen interdisciplinair onderzoek en werkt zij vaak samen met andere kunstenaars en met wetenschappers. Haar werk wordt gedragen door onder anderen Björk, Lady Gaga, Beyoncé en Tilda Swinton en is in collecties van musea opgenomen. Eerder in 2016 ontving zij al het Cultuurfonds Modestipendium en de STARTS Prize van de Europese Unie.

Kunstzinnig

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek past in een breder kader, want binnen ons bureau is veel belangstelling voor kunst. Zo laten wij bij ieder lustrum een kunstwerk in een kleine oplage maken, dat bestemd is voor medewerkers en vaste relaties. Sinds 2002 staat voor ons kantoorgebouw aan de Leeuwenbrug het monumentale beeld ‘Dialoog’ van Jan Snoeck. Ook zijn wij sponsor van de Deventer Boekenmarkt en de Deventer Schouwburg.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek, dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie binnen Witteveen+Bos, tel. 0570 69 79 11 of een email sturen naar communicatie@witteveenbos.nl. De prijs heeft ook een eigen website www.kunsttechniekprijs.nl en facebookpagina.