Home > Nieuws

Nieuws
Archief

6,5 miljoen GBP subsidie voor voetgangers- en fietsinfrastructuur Inverness

(19-09-2017)

Witteveen+Bos UK Ltd. is verheugd om bekend te maken dat Community Link PLUS, een Britse liefdadigheidsorganisatie ter ondersteuning van voetgangers en fietsers, subsidie heeft toegekend aan The Highland Council, een opdrachtgever van Witteveen+Bos, voor de realisatie van grote delen van een ‘Active Travel Network’ in de Schotse stad Inverness.

De inzending van onze opdrachtgever omvat onder meer conceptuele ontwerpen en visualisaties voor op Nederlandse voorbeelden geïnspireerde fietsinfrastructuur in diverse delen van Inverness, waaronder Millburn Road, Bugt Road en de wijk Kessock. De nieuwe infrastructuur bestaat onder meer uit fietspaden en ‘fietsstraten’, en zal de straten van de stad transformeren door herinrichting van de groene ruimte, duurzame afwateringsvoorzieningen, aanplanting van bomen en aparte infrastructuur voor fietsers en voetgangers.

De plannen omvatten een zogeheten ‘turborotonde’ (de eerste in zijn soort in Schotland) die gebaseerd is op Nederlandse ontwerpkennis, evenals nieuwe voetpaden voor voetgangers en aparte fietspaden langs Millburn Road. Infrastructuur in Nederlandse stijl zal tevens worden gerealiseerd in Abban Street en Bugt Road.

De projecten vormen een integraal onderdeel van een ambitieus ‘Active Travel Network’ voor geheel Inverness. Dit netwerk is speciaal ontworpen om actieve, gezonde en milieuvriendelijke vervoersopties veiliger, toegankelijker en aangenamer te maken voor de inwoners van de stad. De nieuwe infrastructuur zal onderwijsinstellingen en werkplekken beter toegankelijk maken en nieuwe mogelijkheden creëren voor toerisme, waarmee de rol van Inverness als toegangspoort tot de Schotse Highlands en eilanden wordt versterkt.

Inwoners en andere belanghebbenden zijn uitgebreid geraadpleegd en hun reacties zijn verwerkt in de eerste conceptuele ontwerpen, die nu verder zullen worden uitgewerkt, eveneens in overleg met de omgeving. Deze aanpak biedt geweldige mogelijkheden voor inwoners om bij te dragen aan het uiteindelijke ontwerp.